Hoera: Zin in Portugal bestaat één jaar!

De negenendertig blogposts hebben het afgelopen jaar kunnen rekenen op ruim 15.000 bezichtigingen. En de facebookpagina heeft inmiddels meer dan 400 vrienden. Wauw! Reden voor een feestje.

bolo_com_velas_02

Opvallend is dat posts die over eten gaan razend populair zijn. Veel bezoekers hebben de blogpost ‘Waar gaan we eten als we in Caldas da Rainha of Foz do Arelho zijn’ bekeken. Binnenkort komt er een update, want restaurants veranderen.

SAM_2977

Ook de posts over Pastéis de Nata (Pastéis de Belém) worden druk bezocht. Mijn zoektocht naar lekkere Pastéis de Nata en goede recepten om ze thuis te maken gaat daarom onverminderd door.

Ik krijg verder vaak verzoeken of de familieboerderij te huur is. Nee, helaas. Maar ik ken natuurlijk wel veel leuke adresjes, waar je prima een vakantie kunt doorbrengen. Binnenkort maak ik er een lijst van! Mocht je ondertussen op zoek zijn naar een logeeradres en hulp nodig hebben: je kunt me altijd mailen op fadodistante@gmail.com.

DSC_8065

Mijn allerliefste blogpost is het verhaal over het liefdespaar Pedro en Inês de Castro. Ze liggen in de mooie sobere kerk van Alcobaça in praalgraven. Elke keer dat we vroeger langs het klooster van Alcobaça reden, vertelde mijn vader het bijzondere liefdesverhaal van de Portugese koningszoon Pedro en de Spaanse hofdame Inês. Tot op de dag van vandaag sleep ik iedereen die ons komt bezoeken naar Alcobaça om ze te vervelen met de details die ik heb onthouden.

DSC_8102

Ik houd van de stille kerk. Steeds ontdek ik weer iets nieuws, verwijzingen naar de Tempeliers, graveringen in het Latijn, symbolen van de pelgrimsroute naar Santiago of, helaas, inkervingen van hedendaagse vandalen die het nodig vinden om hun initialen in de oude muren te krassen. Het geheel, kerk en klooster, staat op de lijst van werelderfgoed van Unesco. Ik begrijp wel waarom!

DSC_8100

En Perdida? Die is er gelukkig ook nog steeds!

DSC_4757

Ik ga daarnaast beslist een keer schrijven over mijn zesendertigste poging om een bougainville in leven te houden. Overal bloeien de mooiste bougainvilles, maar die wij planten gaan meestal dood… Naar mijn idee koesteren we ze te veel. Alhoewel,  dit keer lijkt het met de oranje variant toch écht te gaan lukken!

DSC_3725
Een bijzondere kleur voor een bougainville.
DSC_3727
Onze zonnebloemen doen het doorgaans goed!

Kortom, een jaar later heb ik eigenlijk nog net zo veel zin om te schrijven over Portugal als een jaar eerder. Ik bof maar met zulke Portugese roots!

bolo_com_velas_04

Wil je nieuwe berichten automatisch in je inbox ontvangen?
Vul dan rechtsonder bij de ‘volg-knop’ je e-mailadres in.

Je kunt me ook liken op Facebook. 
Ga daarom naar de Facebookpagina van Esa Caldas – writer.
Steeds als er een nieuw blogbericht gepost wordt,
verschijnt er op Facebook een melding.

Zo mis je geen enkel bericht!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Top hoor De blog Zin in Portugal ga zo door groetjes Hans en Toos van de Voort .
  B&B Quinta da Montanha.

  Like

 2. Henk Robbers schreef:

  Ik geniet steeds weer van jouw nieuwe verrassingen. Sommige herkenbaar omdat we er geweest zijn maar ook veel nieuwe pareltjes. Portugal blijft voor ons nr. 1….

  Like

 3. Henk Robbers schreef:

  Ik ben zeer blij met jouw blog; elke keer weer een verrassing, soms voor ons bekende plekjes waar je nieuwe informatie aan toevoegt, soms nieuwe plekjes wat voor ons aanleiding is om ze te bezoeken.
  Wanneer komt er een boek van uit, ik wissel er graag een boekenbon voor in.
  Portugal blijft ons nr. 1 vakantieland.

  Henk

  Like

 4. Esther Lankhaar schreef:

  Leuk Esa!! gefeliciteerd en ga zo door.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s