Dinopark Lourinhã

Of ik het leuk vond? Nou, nee! Maar ik ben ook geen zes. Mijn neefjes gaven het bezoek aan Dinopark Lourinhã een negen. Het park had volgens Toob en Thijs een tien kunnen verdienen als er beweging in de Dino’s had gezeten. Nu stonden de plastic gevaarten in een eucalyptusbos ernstig verstild te wezen.

#zininportugal

#zininportugal

#zininportugal

Misschien is mijn beleving van het bezoek aan dit park ingekleurd door het feit dat ik razende trek had. Wie gaat er dan ook tegen lunchtijd beginnen aan zo’n (pret)parkje? Wij dus…

#zininportugal
De lange rij voor de kassa…

Mijn moeder had me nog zo gewaarschuwd, koop een kaartje online, dan kun je bij de kassa doorlopen. En terecht, twintig minuten in de rij voor een kaartje is vet balen. Nu hebben we het park hartje zomer – op een aanvankelijk bewolkte 7 augustus –  bezocht, dus buiten het seizoen zal het allemaal wel meevallen.

#zininportugal

#zininportugal

#zininportugal
Wel weer apart: familiekaartjes, waardoor het bezoek een paar euro goedkoper uitvalt, kun je ter plekke aanschaffen. Online bestaat deze mogelijkheid niet. Tweede tegenvaller: eindelijk binnen is de rij bij de stenentijdperktegenhanger van McDonalds zo lang dat we besluiten de twee knapen in sneltreinvaart door het park te jassen om weer snel richting Caldas da Rainha te kunnen vertrekken om een prima hamburger met huisgemaakte frietjes bij Casa do Bingre te eten. Iedereen blij!

#zininportugal

#zininportugal

Handige informatie

Het Dinopark ligt in de gemeente Lourinhã, zo’n 70 kilometer ten noorden van Lissabon. Met de A8 en een paar N-wegen kom je er makkelijk.

Vanaf Lissabon neem je de A8 naar het noorden (Leiria). Bij km 44 ga je richting Lourinhã, neem de N247 naar Peniche (kilometer of 7). In Alto do Veríssimo naar rechts en volg de N247-1 gedurende 2,5 kilometer.

Vanaf het noorden (b.v. Caldas da Rainha of Obidos) neem je op de A8 de afslag IP6- Peniche. Daarna zorgen dat je bij Atouguia da Baleia/Lourinhã op de N247 komt en vervolgens op de N247-1.

Het exacte adres:
Abelheira, gemeente Lourinhã
Straat: Rua Vale dos Dinossauros 25

Kosten:
Het minimumloon is per 1 januari 2019 op 600 euro vastgesteld. Dus voor Portugese gezinnen is een bezoekje aan Dinopark Lourinhã beslist een prijzig uitje:

kinderen 0 t/m 3: gratis

4 t/m 12: 9,50 euro

13 jaar en ouder: 12,50 euro

Honden, mits aangelijnd, mogen gratis naar binnen

Bij de kassa kunnen er gezinstickets worden gekocht (online kun je deze kaartjes – helaas – niet aanschaffen: 2 volwassenen + 1 kind = 31,50 euro; 2 volwassenen + 2 kinderen = 39, 50 euro.

Meevaller: parkeren is (nog) gratis bij het park!

#zininportugal

#zininportugal

#zininportugal
Binnen zijn er nog allerlei andere activiteiten (waar je overigens wel je portemonnee voor moet trekken).

#zininportugal

#zininportugal
Zie de jongsten maar eens door de winkel richting de uitgang te krijgen zónder zo’n aandoenlijk beestje aan te schaffen…

In de buurt:
In de buurt van Lourinhã is alles Dino dat de klok slaat. De plaatselijke middenstand (heel wijs!) profiteert een graantje mee. En heb je genoeg van Dino’s? In de buurt zijn prima stranden (Praia da Areia Branca, Praia da Consoloção, Peniche Baléal – surfen!!) of combineer dit bezoek in Bombarral (Carvalhal) met Garden of Peace Buddha Eden/Quinta dos Loridos (de enorme en wonderlijke Japanse/Buddha/Afrikaanse/Chinese vredestuin van een van Portugals rijkste inwoners: Joe Berardo. Hij is ook de eigenaar van de Bacalhôa -wijnen (die je uiteraard bij Buddha Eden kunt proeven ). Meer lezen en foto’s? Ga dan naar het beeldverhaal over dit park!

Of bekijk een van de andere beeldverhalen over de mooie kuststreek iets ten noorden van Lissabon, Costa de Prata (Zilverkust):

De herstellende kracht van de natuur

Keramiek in Caldas: de Bordallo Pinheiro-route

Een echte Bordallo Pinheiro koop je in Caldas da Rainha

Hoe zat het ook alweer met Pedro en Inês de Castro?

Vergeet Port, stap over op Ginja!

Een intrigerende ansichtkaart uit 1901

Een wonderlijke beeldentuin in Bombarral

Piemels spotten in Caldas da Rainha

Een Jacaranda koop je gewoon op de boerenmarkt van Santana

#zininportugal

#zininportugal
Neem de juiste schoenen mee, want de wegen zijn stoffig!

#zininportugal

Geen beeldverhaal meer missen? Vul je e-mailadres bij de volgknop in, dan ontvang je de volgende keer het nieuwste beeldverhaal meteen in je inbox!
Of like de Facebook- en Instagrampagina van Zin in Portugal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s