Feliz Páscoa

Ik associeer Pasen altijd met de lente. Vanaf nu knalt alles weer uit de grond en binnenkort kom je ogen te kort om de kleurenpracht te bewonderen. Ik hoop vurig dat de grijze en sombere vlaktes die vorig jaar her en der ontstaan zijn weer groen kleuren!

Oktober 2017
Kustweg Foz do Arelho naar São Martinho: wat een troosteloze aanblik na de brand in oktober 2017
#zininportugal
Februari 2018. Al een beetje groen. Hoera!
#zininportugal
Het zou geweldig zijn als het er binnenkort weer zo bij ligt!

Terwijl ik dit aan het tikken ben, raak ik nog heviger bevangen door het lentevirus. Ik moet meteen aan Amália Rodrigues denken: aan Abril em Portugal, of beter, het nummer Coimbra. Op YouTube heb ik een prachtige oude versie gevonden waarin ze begint met het bezingen van de oude universiteitsstad Coimbra en vanaf 1 minuut 30 even overschakelt naar het Engels en er ineens van maakt ‘April in Portugal’. Heerlijk om zo het groene seizoen weer te beginnen!

#zininportugal
Ik verheug me enorm op al die blauwe regens die binnenkort weer prachtig bloeien!

Maar eerst nog even genieten van vandaag: snel de rest van de gesuikerde amandelen (de tandarts zal niet blij met me zijn…) en een paashaas wegknagen.

#zininportugal

#zininportugal

Voor al mijn lezers: Feliz Páscoa. Op naar een mooie lente en een prachtige zomer!

www.estherlankhaar.com

Veel dank aan Esther Lankhaar voor de bijpassende illustratie! Neem een kijkje op haar website of Facebookpagina!

Geen fotoverhaal meer missen? Abonneer je door bij de volgknop je e-mailadres in te vullen. Het volgende verhaal verschijnt dan meteen in je inbox. En, no worries, ik heb net zo’n hekel aan spam als jij 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s