Ballet van kitesurfers

Jammer, jammer. Ik ben er écht te oud voor (en een angsthaas, dat ook!). Maar oh, wat is het toch spectaculair om de dames en heren kitesurfers op de Lagune van Óbidos hun kunsten te zien vertonen.

DSC03407

In de zomer mogen ze niet in dit stuk van de lagune, want te druk met badgasten. Hartje zomer zijn watersporters veroordeeld tot het gebied rondom de Escola da Vela, meer landinwaarts. Ook geen straf, hoor! Maar met zo’n heerlijke nazomer (graadje of 25 dagelijks) én nauwelijks mensen op het immense strand kunnen de aanwezige kitesurfers hun hart ophalen in het gebied waar het water van de Atlantische Oceaan de lagune instroomt. En ook leuk voor ons, want het is écht genieten van dit ballet op het water onder het genot van een Grimbergen op het terras van 7a Vaga aan de boulevard van Foz do Arelho! Kijk zelf maar:

Lees ook de volgende blogposts – vooral als je geïnteresseerd bent in lessen/huren van kites of gewoon lekker wil kayakken/windsurfen/bodysurfen bij Foz do Arelho of Peniche!

Surf en strand

Lagoa de Óbidos: watersporters opgelet!

Topadresje waar ik voor mijzelf, vrienden en mijn kleine neefje (7 jaar) en nichtjes (tieners) al meerdere malen bodysurflessen heb geregeld: Surfoz Escola Surf Bodyboard. 
Je krijgt dan alles (wetsuit/bodyboard en eventueel ook vervoer). Kinderen verzamelen in Caldas da Rainha en gaan met instructeur naar stranden in de buurt. Ik zie ouders in de zomer vaak hun kinderen naar een afspreekadres in Caldas da Rainha brengen. De kids stappen in een bestelauto en zijn rond lunchtijd weer terug. Je kunt als begeleider ook zelf naar de afgesproken surfspot rijden. Antonio en zijn enthousiaste team (ze spreken uitstekend Engels) brachten ons steeds naar Baléal.  Terwijl de jeugd bezig was, lagen wij dan lekker op het strand. Aan kitesurfen waag ik me niet meer, maar bodysurfen is goed te doen.  Het is echt ontzettend leuk (én helemaal niet eng) om op zo’n plank in de zee te liggen. Volgens Antonio is het van drie tot op hoge leeftijd leuk om te bodysurfen. Dus probeer het eens uit, zou ik zeggen.

DSC03426

DSC03427

DSC03428

DSC03429

DSC03430

Go to Do you like Portugal? for the English version.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s