Lissabon: net geland en dan? Met de metro, bus of taxi!

Land je binnenkort op Lissabon Airport? Dan zijn de onderstaande filmpjes – die ik overigens al eens eerder heb gepost – vast heel handig voor je.

Naar de metro

In dit filmpje zie je hoe je vanuit de aankomsthal naar het metrostation loopt en waar je een kaartje koopt:

Meer informatie over het openbaar vervoer vind je op de site van de bus/trammaatschappij: Carris. Voor het metronetwerk en informatie ga je naar Metro Lisboa.

Goed om te weten: een dagkaart met het openbaar vervoer (metro, bus, tram, ook gele trammetjes!) is inmiddels 6.35 euro. Je schaft eenmalig een kaartje aan (50 eurocent). Dit kaartje kun je een jaar lang gebruiken en steeds opladen. Een enkeltje met de metro is 1,45 euro en hiermee kun je dus prima vanaf het vliegveld naar hartje Lissabon. Bijvoorbeeld naar station Rossio voor als je de trein naar Sintra nodig hebt of naar Cais do Sodré voor een trein naar Estoril en Cascais. Let op: voor deze treinlijnen moet je apart een kaartje aanschaffen! De internationale treinen komen trouwens aan op Santa Apolónia of Oriente. Wil je weten hoe het is om met de trein vanuit Nederland naar Portugal te reizen? Lees dan het verhaal van Judith, een vriendin die mij tot mijn grote verbazing wist te bewijzen dat het mogelijk is om  in 24 uur vrij comfortabel vanuit Den Haag naar Lissabon te treinen: Nachttrein naar Lissabon

Metronetwerk Lissabon

Hoe je een kaartje koopt, heb ik in een eerder beeldverhaal uitgelegd (en meteen ontdek je nóg meer foto’s van hoe het er allemaal uitziet op het vliegveld van Lissabon!)

Lissabon: hoe kom je van het vliegveld in het centrum?

Naar een taxi of aerobus

Soms is het handig om een taxi te nemen. Of de Aerobus. Bekijk het filmpje om te weten te komen waar je de taxistandplaats en de bushalte van de Aerobus kunt vinden!

Bagage opslaan?

Wil je nog even de stad in en je bagage opslaan? Ga dan naar het gedeelte waar je je bagage kunt afgeven!

Gratis shuttle naar Terminal 2

Sommige vliegtuigmaatschappijen (b.v. Transavia en Easyjet) komen aan via Terminal 1 (met alle voorzieningen). Vertrekken doen ze echter via Terminal 2. En dat is balen, want Terminal 2 is een hangar, niet berekend op de toeristenstroom. Hetgeen in normaal Nederlands betekent dat er te veel passagiers voor te weinig zitplaatsen zijn, de keuze uit winkels en restaurants minimaal is en soms de wachtrijen bij de balies om in te checken enorm. Terminal 2 valt niet aan te lopen via Terminal 1. Levensgevaarlijk! Je bent dus aangewezen op de Shuttlebus, die gelukkig gratis is en vrij vaak vanaf Terminal 1 gaat.

Landen in Lissabon

Echt cool: een landing in Lissabon. Je landt namelijk in de stad zelf!

To do in Lissabon

Inspiratie voor een bezoek aan Lissabon kun je vinden op eerdere beeldverhalen:

Lissabon: negen tips voor fenomenaal uitzicht

Lissabon: fietstochtje langs de Taag

Lissabon: het MAAT museum, een nieuwe attractie in Belém

Lissabon: eettentjes in oude markthallen

En er is natuurlijk nog véél meer te doen. Scroll maar eens door mijn berichten!

Met de bus naar de rest van Portugal

Vanuit Lissabon kun je makkelijk naar de steden en stranden aan de Costa de Prata. Er vertrekken genoeg bussen vanaf Campo Grande en vanaf Sete Rios (Jardim Zoológico). Je leest er alles over in onderstaand beeldverhaal:

Lissabon: met de bus naar de rest van Portugal

landen lissabon
Altijd weer even spectaculair: landen in Lissabon. Vaak maakt het vliegtuig bij het naderen een scherpe bocht en wordt de landing vanuit de zuidelijke oever van de Taag ingezet. Een uitgelezen kans om uit het raam te kijken. Je vliegt langs de Ponte 25 de Abril. Je ziet als je aan de linkerkant zit: de Torre de Belém, het aquaduct en tegen de tijd dat je het Stadion van Sporting Lissabon ontwaart, ben je bijna op de grond!

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Woordenbrei schreef:

    Fantastisch allemaal reuze handige tips, dank je wel!

    Like

  2. CEES CASAS schreef:

    Zeer leuk Gr Cees

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s