Leef: biologische koffie voor 75 cent

Bijzonder! Er staat LEEF met koeienletters op de ramen. Een meisje uit de bediening komt naar buiten, omdat ik verbaasd naar het raam sta te staren. “Leef is Nederlands, mevrouw! Het betekent ‘vive’ in het Portugees”.
Joh!

bomdia2klein

 

DSC05293

Motto:  leef your life!

Dapper hoor, om een zaak met zo een exotische naam te beginnen. Achter het busstation in Caldas da Rainha, in de smalle  Rua Alexandre Herculano, zit sinds kort een café-restaurant dat gezonde voeding (biologisch/ veganistisch) hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast, ook héél modern, is er achter in de zaak een plek om te werken. En dat alles in een hip gestylede omgeving. Caldas 2.0, laten we maar zeggen.

DSC05304

DSC05302

De eigenaar heeft een steegje verderop nog een zaak:  een van de bestlopende bakkerijen die de stad kent (geregeld staat de rij buiten!). In Forno do Beco hebben ze o.a. speltbrood en bakken ze dagelijks een aantal keren verse pastéis de nata (die zo lekker zijn dat je er meestal aan één niet genoeg hebt). Hij is ook onlangs begonnen met een ‘pastel bordallo’, vernoemd naar de beroemde stadsgenoot en kunstenaar Bordallo Pinheiro. Een bijzondere lekkernij, zoals ik proefondervindelijk heb mogen constateren!

Terwijl ik geniet van mijn koffie en verse chocolademuffin vertelt de bediening dat ze door de week bij Leef dagelijks drie of vier verschillende gerechten serveren, waarvan één altijd vegetarisch of veganistisch is. De prijzen variëren tussen de 7 en de 9 euro. Op maandag is er tijdens lunchtijd een buffet van proeverijen. Voor elf euro kun je je hier dan laven aan van allerlei lekkers.

DSC05297

DSC05296

DSC05298

DSC05301

Wie van tevoren wil weten wat de pot schaft, kijkt even op de Facebookpagina van Leefyourlife. Leuk, gaan we binnenkort eens doen!

Als ik mijn kopje koffie ga afrekenen, draal ik net iets te lang met het trekken van mijn portemonnee. Ik sta te overpeinzen hoe het mogelijk is dat deze uitmuntende espresso slechts 75 cent kost. Het meisje achter de toog denkt dat ik de 75 cent duur vind en haast zich eraan toe te voegen: “Het is biologische koffie, mevrouw, daarom is de koffie iets duurder“. Inderdaad, soms betaal ik zestig cent voor koffie, die overigens bijna altijd uitstekend is. Maar ik sta te dralen omdat ik het niet helemaal kan bevatten: een dag eerder heb ik namelijk op Schiphol maar liefst 3,75 euro voor een koffietje neergeteld. En nu 75 cent… Voor slechts 1,50 euro heb ik hier genoten van koffie en een muffin. En de bediening denkt dat ik het duur vind. Wat een grap!

Koffie en muffin bij Leef

Meer weten over Caldas da Rainha of over de Portugese koffie- en theecultuur? Lees dan onderstaande blogposts!

Citroengemberthee

Lofzang op Caldas da Rainha

Piemels spotten in Caldas da Rainha

Thee en ananas op de Azoren

Koffie? Wordt het een bica, meia de leite direta, americano, abatanado, galão of garoto?

 

Speciale dank aan Esther Lankhaar Art & Illustrations voor het gebruik van de bovenstaande illustratie. Neem eens een kijkje op haar website, Facebook- of Instagrampagina!

bomdia2klein

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. leegschrift schreef:

    Dat is mooi die prijs. Ik vind de zaak er wel wat steriel uitzien. Maar goed, je kan niet alles hebben. Wat een mooie aanwinst. Nog veel kopjes koffie maar dan. En vooruit, ook een muffin!

    Like

  2. CEES CASAS schreef:

    Heel leuk weer deze.Mijn dank

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s