Transwhite of hoe vervoer je een motor naar Nederland?

Soms zit je met iets dat van Portugal naar Nederland, of andersom, moet. Toen de TAP nog 23 kilo ruimbagage toestond, zaten onze koffers helemaal vol, boeken naar Portugal, wijn en kaas naar Nederland. Inmiddels laat ik het meestal uit mijn hoofd om ruimbagage te boeken. Het zal mijn Nederlandse inborst zijn die het zonde vindt om deze kosten te maken. Bovendien: mijn bestaan in Nederland en Portugal sluiten naadloos op elkaar aan. Het is altijd weer een feest der herkenning als ik aankom en een kastdeur opentrek. Ineens komen jurkjes tevoorschijn waarvan ik het bestaan niet meer vermoedde.

Maar wat doe je als je iets groots wilt vervoeren? Formaatje motor, of zo? Nou, dan ga je naar Transwhite/LogiQueen, op het industrieterrein, tussen Caldas da Rainha en Foz do Arelho! Wat een bedrijf! En wat een service! Als het moet, vervoeren ze van deur tot deur, maar het handigst (en goedkoopst) is natuurlijk op het industrieterrein afleveren.

Ooit is de motor door LusoCargo (Waalwijk/ Cabeço de Montachique – Loures/Lissabon) voor 350 euro naar Portugal gebracht.

Yamaha Virago

DSC07661 - kopie

Natuurlijk: we hadden de innig gekoesterde Yamaha Virago ook kunnen invoeren. Maar dat bleek al gauw geen optie. Het exacte type bestond niet en bovendien was het een heel gedoe. Daarnaast vond mijn man de 750cc-motor te zwaar worden. Langzaam ontstond het idee om de meest gepoetste bolide van het noordelijk halfrond (zelden zo’n gepoetst ding gezien!) van de hand te doen en over te stappen op een lichtere 125cc motorscooter. Iets wat ik met gejuich heb begroet. Ik droom namelijk al jaren van een Vespa. Ik achterop: een soort Dolce Vita in Portugal, heerlijk over bergweggetjes richting strand of naar Santana. Kortom, dit nieuwe plan kreeg van mij meteen een duimpje!

Het bleek vervolgens een fluitje van een cent om de motor weer in Nederland te krijgen. En ruim honderd euro goedkoper ook! Nog een prettige bijkomstigheid: de motor konden we vlakbij afleveren én vlakbij de bestemming weer ophalen. De chauffeurs van Transwhite rijden bijna dagelijks heen en weer. We hebben de motor op een vrijdag gebracht en dinsdagmorgen werd hij al afgeleverd.

Transwhite

Transwhite

Transwhite
De motor wordt keurig ingepakt.

Transwhite

En de motorscooter?

Nou, dat verhaal kreeg onverwacht een geweldige wending. Voor mij, althans. Mijn man is iets minder blij…

Bij de Yamaha-dealer in Caldas da Rainha (tegenover evenementenhal Expo Oeste) was de verkoper van de 125cc motorscooter niet te beroerd om de voordelen van dit type uit te leggen. Tussen neus en lippen door vroeg hij aan mij of ik een rijbewijs had. “Mevrouw, u mag dan ook op deze scooter!”, riep hij enthousiast.

Yamaha dealer

Wat?! Jawel: in Portugal mag je op een 125cc motor rijden, zonder motoraantekening.  Ik heb staan dansen van vreugde in de winkel. Mijn man mopperde beteuterd toen we de winkel verlieten: “Waarom heeft hij nou niet gewoon zijn mond gehouden?”. Maar het hek was van de dam. Geen Vespa, nee, een heuse motorscooter. Hoe cool is dat?

Alleen jammer dat ik de gloednieuwe Yamaha NMax 125, vier uurtjes in ons bezit, meteen bij mijn eerste proefrit op de binnenplaats bijna de glazen deuren van de huiskamer inreed… Het is dat er een marmeren stoepje voor de deuren zit, anders was ik er finaal doorheen geknald. Wist ik veel dat zo’n ding accelereert als een gek!

Jullie begrijpen dat het uit was met de pret. Ik heb moeten beloven dat ik eerst drie lessen bij een professional zou nemen. En dat heb ik bij rijschool Bordalo Pinheiro – vlakbij de rotonde van de MacDonalds – gedaan (was trouwens niet duur: 15 euro per les). Na twee keer een uur zei de instructeur dat het wel goed zat. “Waarom nog een les, mevrouw?”. Ik heb hem moeten uitleggen dat mijn man onverbiddelijk was. Drie lessen en daarna pas op de nieuwe aanwinst thuis. “Bent u altijd zo gehoorzaam, mevrouw?”, vroeg de instructeur lachend. “Mijn vrouw is dat helemaal niet!”. Tja… Of ik dan de volgende keer mijn man wilde meenemen, zodat hij zelf kon constateren dat het wel snor zat met mijn stuurmanskunsten op zo’n 125cc’tje …

Yamaha

Handige informatie:

Ook iets te vervoeren? Particulier of zakelijk? Klein of groot?Kanttekening: Transwhite doet wel huisraad, maar géén complete verhuizingen (met inpakken/uitpakken)!

Adres:
LogiQueen, Lda./ Grupo Transwhite
Rua Inácio Perdigão, lote 9M
Zona Industrial
2500-755 Caldas da Rainha
T: 00351 262 249 676
E: mail@logiqueen.com

Net als ik rijlessen nodig (in de buurt van Caldas da Rainha)?

Rijschool Bordalo Pinheiro
Rua Dr Angelo Ferrari nº 5 rch dto
2500 Caldas da Rainha
T: 00 351 262 880 399

Niets missen van Zin in Portugal? Vul je e-mailadres bij de volgknop in en je ontvangt voortaan elk nieuw beeldverhaal meteen in je inbox (en, no worries, ik heb net zo’n hekel aan spam als jij!).

Of like de Facebookpagina van Zin in Portugal!

Vragen of afmelden voor de beeldverhalen? Stuur dan een mailtje naar zininportugal@gmail.com

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Louis Vorstenbosch schreef:

  Hallo !
  Het was echt een leuke verassing om ‘Zin in Portugal’ te ontdekken ! Vooral ook omdat we onlangs een (voorlopig ??) tweede verblijf hebben aangekocht in de buurt van Caldas da Rainha. Wij zijn nu op zoek om een paar eigen spullen vanuit Belgie naar Portugal te transporteren , bijvoorbeeld op een groot pallet , of in een mini-container. Is dit iets wat Transwhite/LogiQueen eventueel ook doet ? Ook zijn we op zoek naar een goede verzekeringsmakelaar voor onze woning in Portugal .
  Alvast bedankt indien u enige tips mocht hebben !
  Met vriendelijke groet ,
  Louis en Gaby

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s