Welke kerstboom gaat het dit jaar winnen?

Zaterdagavond 21 november zijn heel wat inwoners van Caldas da Rainha naar het plein van de kerk, het stadhuis en het tribunaal gekomen. Ze hebben de afgelopen weken gezien hoe een 30 meter hoge kerstboom werd opgetuigd. Om kwart voor zes is het eindelijk zo ver: de lichtjes gaan aan.

Net als vorig jaar zijn alle straten van het centrum prachtig verlicht. Maar dit jaar heeft Caldas een nog grotere troef: de hoogste kerstboom van het land.

Caldas da Rainha, kerstboom
Je kunt ‘in de kerstboom’ om foto’s van onder naar boven te maken

Caldas da Rainha, kerstboom

Bij daglicht is de kerstboom trouwens een lelijk gevaarte, maar ’s avonds wordt de boom natuurlijk een trekpleister van jewelste.
Met deze actie hoopt de burgemeester van Caldas da Rainha winkelend publiek naar het stadscentrum te lokken, zodat de plaatselijke winkeliers meer omzet kunnen draaien en kunnen opboksen tegen de grote winkeloppervlaktes aan de rand van de stad.

Missie geslaagd! Nou ja, ’s avonds in ieder geval!

Caldas da Rainha kerstboom

São Martinho aankondiging kerstboom

Vanaf 5 december krijgt deze kerstboom stevige concurrentie uit São Martinho. Om 22 uur worden daar met groots vuurwerk de lichtjes aangestoken. In de mooie schelpvormige baai van deze badplaats drijft de hele kersttijd een enorme kerstboom op het water.

Ik ben benieuwd welke kerstboom de strijd om de bezoekers in het jaar 2015 gaat winnen!

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Ineke Zuidema schreef:

    Ik hoop dat Caldas gaat winnen….Het ziet er geweldig uit!

    Like

Plaats een reactie