Bollywood in Portugal

Bollywood heeft Portugal ontdekt. Ik snap wel waarom! De krant Notícias de Coimbra vermeldt dat op 2 november in Coimbra scènes zijn opgenomen. Van 20 oktober tot 5 november is een team van 300 man bezig met een megaproductie die in oktober 2019 in 5000 (!) bioscoopzalen gaat draaien.  Helaas mag de naam van deze Indiase film nog niet onthuld worden.

Verantwoordelijk voor dit project is Dhimant Radia die het hele land heeft afgereisd om de juiste plekken te vinden. Gefilmd wordt niet alleen in Coimbra, maar ook in Porto, Lissabon, Setúbal, Serra da Estrela en in Sesimbra. De scènes leveren 20 tot 22 minuten film op – totale duur van de film zal zo rond de 170/180 minuten zijn, een lange zit…

Ideeën voor locatiescouts

Eigenlijk vind ik dat het al veel te lang heeft geduurd voordat Portugal als dé ideale filmlocatie is ontdekt. Er zijn zó veel mooie plekjes. Als ik alleen al door mijn foto’s van het afgelopen jaar scroll, kom ik tientallen fotogenieke locaties tegen. En ook niet geheel onbelangrijk: ik lees in het artikel van Notícias de Coimbra dat de agent uitermate tevreden is over de bereidwilligheid van de gemeentes om mee te werken. Dus ik hoop Portugal binnenkort in meer films te zien!

En om de locatiescouts op ideeën te brengen, hieronder een kleine selectie van het Portugese landschap, de kerken, paleizen, tuinen, pleinen, parken en stranden. En dan heb ik het nog niet eens over dat prachtige licht tegen het vallen van de avond!

#zininportugal
Lissabon: Palácio da Ajuda
#zininportugal
Noord Portugal: Serra d’Arga
#zininportugal
Aveiro
#zininportugal
Aveiro wordt ook wel het Venetië van Portugal genoemd. Aveiro kent een Art Nouveau- route. Leuk voor de liefhebbers van die stijl: veel huizen uit die tijd zijn in oude staat bewaard gebleven.
#zininportugal
Park Dom Carlos in Caldas da Rainha. Je kunt hier zo een film opnemen die de sfeer van eind negentiende eeuw, begin twintigste eeuw moet oproepen.
#zininportugal
Foz do Arelho bij het vallen van de avond

#zininportugal

#zininportugal
Kloostergang in Tomar
#zininportugal
Tomar: Convento de Cristo
#zininportugal
Sintra: Palácio de Monserrate
#zininportugal
Lissabon (uitzicht vanaf het Panteão Nacional)
#zininportugal
Algarve
#zininportugal
Wijngaard
#zininportugal
In de buurt van Alcochete
#zininportugal
Sintra: Palácio de Monserrate
#zininportugal
Lissabon: trap naar het dak van museum MAAT in Belém
#zininportugal
Tomar: Convento de Cristo
#zininportugal
Martkplein Caldas da Rainha (mijn uitzicht als ik een galão -latte machiato – drink bij het kioskje op dit plein)
#zininportugal
Lezírias do Ribatejo (andere kant van de Taag bij Lissabon)
#zininportugal
Buiten de vestingsmuren van Óbidos
#zininportugal
Interieur kerk Óbidos
#zininportugal
Aveiro

Soms herken ik in reclames al stukjes van Lissabon, bijvoorbeeld in de Nissan Qashqai-reclame uit 2017 waar de Ponte 25 de Abril op de achtergrond figureert:

En in Nachttrein naar Lissabon speelt de oude binnenstad natuurlijk ook een rol. In de trailer zie je bijvoorbeeld de oude begraafplaats Alto São João (te vergelijken met Père Lachaise, Parijs). Ik heb zelf herinneringen aan deze plek omdat mijn vader hier is gecremeerd (en dat was een héél gedoe: lees er over in Waar is de dode?)

Al eens eerder heb ik Caldas da Rainha aangeprezen als filmlocatie. Ben benieuwd welke locatiescout nu als eerste hiermee aan de haal gaat! Bekijk het beeldverhaal maar:

Op zoek naar een filmlocatie?

Tijdens de opnames van de telenovela Água de Mar in Foz do Arelho hebben we, ongewild – dat dan weer wel –  gefigureerd, want de acteurs hadden de strandtent Ala Norte als uitvalsbasis en de scènes werden gewoon tussen de normale badgasten op het schitterende uitgestrekte strand van Foz do Arelho opgenomen:

O ja, mocht die locatiescout nog een kleine rattenvanger zoeken. Ik heb een exemplaar in de aanbieding. Hij figureert zo voor je in ruil voor lekkere hapjes (en nee, dat hoeven écht niet altijd veldmuisjes te zijn!).

#zininportugal

IMG_20180815_161932

Geen beeldverhaal van Zin in Portugal meer missen? Vul dan je e-mailadres in bij de volgknop. Een volgend beeldverhaal verschijnt dan meteen in je inbox.
Of like mijn pagina op Facebook/Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s