Cartoons in Caldas da Rainha

Voor wie vandaag niet naar het strand gaat: tover een glimlach op je gezicht door naar het culturele centrum in het oude stadje Caldas da Rainha te gaan. Daar vind je tot 28 juli drie verdiepingen vol cartoons die in bladen over de hele wereld zijn verschenen.

@zininportugal
#caldasdarainha
Onder het CCC in Caldas da Rainha, Rua Dr. Leonel Sotto Mayor, is een ruime parkeergarage, waar je een uur gratis kunt staan (en een boodschappenkar meekrijgt om naar de markt te gaan). Let vooral ook op de Min voor de ingang.

Elk jaar organiseert dit charmante eeuwenoude provinciestadje tachtig kilometer boven Lissabon de World Press Cartoon-wedstrijd. Tekenaars kunnen hun werk insturen en worden geëerd met prijzen én een tentoonstelling. Dit jaar, net als vorig jaar trouwens, veel Trump. Aan de wanden hangt verder menig cartoon over misbruik in de katholieke kerk, de vluchtelingencrisis en oorlog.

@zininportugal
@zininportugal

Ook bekende politici, voetballers of entertainers zijn een geliefd onderwerp voor tekenaars. Zelf vind ik de cartoon met de Stones geweldig en heb ik me reuze vermaakt met die van andere figuren.

@zininportugal
@zininportugal
@zininportugal
@zininportugal
@zininportugal

En word je hongerig: in het CCC (Culturele Centrum e Congressos) serveert Sons Tons e Sabores voor weinig een driegangen menuutje. Of je loopt naar Afinidades op de top van het centrale marktplein voor een meer gesoigneerde (en dus duurdere) hap.

Meer weten over Caldas da Rainha?

Lees en bekijk dan een van de volgende beeldverhalen!

Vijf musea in Caldas da Rainha

Lofzang op Caldas da Rainha

Piemels spotten in Caldas da Rainha

Keramiek in Caldas da Rainha: de Bordallo Pinheiro-route. Overal in Caldas da Rainha staan grote keramieken beelden van Bordallo Pinheiro. Mijn favoriete is met stip de Min!

@zininportugal
#zininportugal
#zininportugal
De kat! En let ook op de zwaluwen op het gebouw van het busstation.

Een jacaranda koop je gewoon op de boerenmarkt van Santana

Een dure regenbui

#zininportugal
Wasdag
#zininportugal
Er wordt altijd veel (op straat) georganiseerd. Kijk bij CM Caldas da Rainha voor het programma en officiële logeeradressen.
#zininportugal
Van maandag tot zondag t/m 28 juli is de tentoonstelling geopend (gratis entree). Voor 20 euro kun je de catalogus kopen. Ook die van de twee vorige edities van dit festival zijn nog aanwezig.
#zininportugal

Geen beeldverhaal van Zin in Portugal meer missen? Vul je e-mailadres in bij de volgknop. Binnenkort verschijnen verhalen over de Alentejo en de Salinas van Rio Maior!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s