Driekoningen

dsc_4553
De Drie Koningen arriveren bij onze kribbe buiten

Driekoningen is allang geen feestdag meer in Portugal. Maar tot 6 januari blijven overal de kerststallen staan. In de buurt is er zelfs een heuse ‘kerststallenroute’ (zie blogpost van vorig jaar).

dsc_4554
De kerstgroep gemaakt door Paula Clemente

Onze kerststal, die buiten heeft gestaan, ruimen we na vandaag ook op.

De kerstgroep die ik op de kerststallententoonstelling van het klooster in Gaeiras heb gekocht, heeft gezelschap gekregen van nog twee kerststallen (zie blogposts over deze expositie):

dsc_4560
Ik werd helemaal vrolijk van dit kleurrijke tafereel. Vooral de snor doet het hem!
dsc_4556
Deze kerststal heeft een hoog Efteling-gehalte. De poes op de stengel vond ik zo geinig dat ik ook deze heb aangeschaft. Het leuke is: de kerststal is gemaakt in een uitgeholde kalebas (pompoen).

Kortom, dit jaar heb ik gewoon een begin gemaakt met een kerststallenverzameling. En ze zijn zó leuk dat ik ze lekker het hele jaar laat staan!

dsc_4562
De kerststal rechts is al ruim twintig jaar oud (en tijdens het opbergen breekt er steeds iets af). Dus vanaf nu: ze blijven gewoon op de kast staan!

Meer weten?

Meer weten over de kerststallententoonstelling in Convento de São Miguel das Gaeiras (zodat je er volgend jaar heen kunt gaan) of over keramiste Paula Clemente? Lees dan de volgende blogposts:
Convento São Miguel das Gaeiras
Is Maria er nog op de kerststallententoonstelling in Gaeiras?

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Tien Speckmann schreef:

    Ga vooral nog even naar Foz do Arelho om daar hun versie van de kerststal te zien. Compleet dorp, met alles erop en eraan..rua Fransisco Almeida Grandela

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s