Een Jacaranda koop je gewoon op de boerenmarkt van Santana

Elke zondagmorgen, vaste prik: de enorme boerenmarkt Santana aan de Costa da Prata. Van acht tot één uur kun je naar believen een trekker of een bankstel kopen. Of een stel kippen (dood of levendig kakelend), kleding (met name de Santana varianten van Desigual, Ralph Lauren, Paul Smith en Lacoste zijn immens populair), rieten manden, tassen van kurk, bh’s in alle soorten en maten, riemen, schoenen, maatpakken, prinsessenjurkjes en niet te vergeten verse vis, fruitbomen, messen, vogeltjes, goud, noten en kaas. Omdat alles hongerig maakt, kun je blijven eten: een kippetje aan het spit.

Altijd komen we er op de een of andere manier met een plant of boom vandaan. Tot mijn grote vreugde staat er bij weer een bezoek aan Santana in het plant- en bomengedeelte een heuse Jacaranda. Begin juni heb ik in Lissabon gezien hoe mooi de pleinen en straten paars kleuren. Deze palissanderboom maakt van de stad bijna iets magisch! Ik heb de naam ‘Palissanderboom’ overigens moeten googelen, dus niet denken dat ik ineens beschik over enige kennis op het gebied van tropische boomsoorten!

Mijn hart lichtte echt op bij het zien van de Jacaranda op Santana. Maar hoe neem je zo’n boom én je moeder mee in een kleine Fiat? Of het lukt? Bekijk het filmpje maar…

Nu maar hopen dat deze ene Jacaranda ons volgend jaar net zo rijkelijk bedeelt als zijn maatjes die elk jaar begin juni hun paarse gloed zo weelderig over Lissabon uitstorten!

palácio da ajuda
Palácio da Ajuda. De tuinen en het restaurant van dit paleis zijn echt een bezoek waard!
DSC08753
Largo do Carmo vlakbij de Toren van “Eiffel”

Paláio da Ajuda

Jacaranda

Geen enkele blogpost meer missen? Meld je aan als volger door je e-mailadres in te vullen (rechtsonder op deze pagina). Je krijgt dan nieuwe blogpost in je e-mailbox (gegarandeerd zonder spam, overigens!).
Of like de pagina Zin in Portugal op
Facebook!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Helma schreef:

    Ik geniet van jouw vertellingen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s