Wat brengt Driekoningen, of beter, 2021?

Tot Driekoningen mochten we als kinderen elke dag Balthasar, Melchior en Caspar een klein stapje dichterbij de kribbe zetten. Daarna was het weer een jaar uit met de pret en moesten we wachten tot december voor wat de Engelsen ‘the most wonderful time of the year’ noemen. Alhoewel…ik laat mijn verzameling kerststallen gewoon het hele jaar op de kast staan. En de grootste, tot afgrijzen van mijn moeder, ook nog eens gewoon in het trappenhuis. Eigenlijk ben ik verder nog niemand tegengekomen bij wie ook maar één wenkbrauw omhoog gaat bij het zien van mijn bonte verzameling. Zélfs niet hartje zomer!

Voor mij begint op 6 januari het nieuwe jaar definitief. Ik heb nul komma nul zin om een retrospectief over 2020 te doen. Sterker nog, ik heb maanden totaal geen zin gehad om ook maar één woord te tikken, want alles werd zo’n beetje overschaduwd door Covid19. Maar toen ik net door mijn foto’s van 2020 scrolde, dacht ik ineens: ‘in 2021 maak ik dezelfde foto’s, wedden ?’. Want: corona heeft geen vat op het lengen van de dagen, het ontluiken van de natuur, het branden van de zon en het gespin van de katten. De prachtige bouwwerken die Portugal rijk is, staan er in 2021 ook nog! En waarom niet schrijven over mooie plekken, de foto’s heb ik toch al? Met een beetje mazzel ziet het er binnenkort weer gunstig uit én wil iedereen naar Portugal. Já toch? Laat ik dan de draad maar gauw oppakken en doorgaan met het beschrijven van het veelzijdige land van mijn vader zaliger.

Ik verklap alvast dat ik start met Luso en Buçaco. Bij het zien van de foto’s, werd ik blij van de herinneringen opgedaan tijdens ons bezoek aan deze bijzondere oorden, niet ver van Coimbra. Een blijdschap die ik graag met jullie deel, want we gaan allemaal weer dromen, dromen van uitstapjes in ons geliefde Portugal!

Luso (jawel, waar ook Água do Luso vandaan komt!)

Palácio do Buçaco (Bussaco Palace is een hotel). Ik heb zulke goede herinneringen aan die uitbouw rechts: jaren geleden op die plek ter ere van mijn veertigste verjaardag romantisch mogen dineren. Onvergetelijk!

Dus, lieve lezers, vanaf volgend weekend ontvangen jullie weer regelmatig een fotoverhaal in jullie inbox. En voor nu, want tot Driekoningen mag het nog, de beste wensen of in het Portugees : que 2021 seja cheio de boas energias, boas notícias e bons momentos. Confie em mim: este ano vai deixar saudade. E tempo de começar a voltar a sonhar!

Feliz Ano Novo e beijinhos, também do Frans!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Roberto Passos schreef:

  Hoi Esa, gelukkig weer een mailtje ontvangen met prachtige foto’s en leuke tekst.

  Ga zo door!! Verblijd en verrijk de lezers met tekst en uitleg over “ons” heerlijke Portugal.

  Mvg

  Roberto

  Like

 2. Muriel Mazure schreef:

  Wat n mooie positieve wensen voor dit jaar. Blij mee. En insgelijks ook voor Frans! 😄

  Like

 3. Carmencita schreef:

  Ik sluit me aan bij de vorige reacties. Fijn je weer te lezen ! Dankjewel

  Like

 4. Christel Dierckx schreef:

  Wat vind ik het fijn dat je weer op de radar verschijnt! Ik kijk al uit naar je nieuwe schrijfsels. Beste wensen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s