Algarve Albufeira: op zoek naar dolfijnen, verlaten stranden en grotten

De Algarve. Ik ben er al jaren niet geweest. Naar mijn idee is het vijfentwintig jaar geleden dat ik voor het laatst de Algarve heb bezocht. Op de een of andere manier is het massatoerisme in mijn gedachten blijven hangen. En niet de prachtige natuur, paradijselijke stranden en mooie uitzichten.

Algarve Albufeira

Benagil
Dit strandje wordt A Catedral (the Cathedral) genoemd. Je kunt het alleen per boot of zwemmend vanaf Benagil bereiken.

Wat een geweldige ervaring dus om weer in dit gebied te zijn! De kustlijn bekijk je naar mijn idee het best vanuit zee. Vooral bij Albufeira kun je schitterend langs rotspartijen varen. Stap daarom eens op een boot! Die zijn er trouwens in verschillende smaken: grote en kleine zeilboten, high-speed boten, jet skis en piratenboten (ja echt!).

Dolfijnen
Daar zijn ze: de dolfijnen!

Ik ben meegegaan met een high speed boot van Dream Wave Algarve. In de Marina van Albufeira koop je een kaartje voor een paar uur vaarplezier. Ze schijnen zelfs programma’s te hebben waarmee je de hele dag langs de kustlijn dobbert en tussen de middag verzorgen ze een barbecue op een strand waar je alleen met een boot kunt komen. Lijkt me iets om een volgende keer te doen! Zo’n beleving kost 54 euro zie ik net op hun site.

Dream Wave Albufeira
Meegaan is ook lekker relaxen

DSC09985_2_

Maar voor 35 euro volg je al een twee uur durende ‘caves and dolphin’s watching tour’ en ga je op zoek naar dolfijnen terwijl je eerst op open zee vaart en daarna langs grotten en rostpartijen. Fotografen hebben uitgebreid de mogelijkheid om spectaculaire foto’s te nemen. Wel zorgen dat je camera droog blijft, hè!

Meer info over dit uitje?

Dream Wave Algarve zit in Albufeira, bij de pastelkleurige marina vind je hun kaartverkoop. Het lijkt me verstandig om naar de vaartijden te vragen en te reserveren, want het kan er druk zijn!

Website: www.dreamwavealgarve.com
Marina de Albufeira
Passeio dos Oceanos
Lote 5, Loja 31
Albufeira
E: info@dreamwavealgarve.com
T: (00 351) 289 102 117 (vast nummer)
M: (00 351) 962003885 (mobiel nummer)

Wat ook heel leuk was om te doen (lekker actief en best spannend!): met een kayak vanuit Lagos op open zee langs de rotsen. Daarover binnenkort meer!

Niets meer missen van Zin in Portugal?

Ik probeer over leuke uitstapjes in heel Portugal te schrijven én over het Portugese leven op een familieboerderij aan de Costa de Prata. Niets meer missen? Een nieuwe blogpost kun je ontvangen door je e-mailadres op deze pagina bij de ‘volg’-knop in te vullen (op je tablet of bureauscherm zit de knop rechtsonder). Als je je aanmeldt, krijg je voortaan mijn nieuwe posts meteen in je inbox. Gegarandeerd zonder spam trouwens!

Mijn Facebookpagina liken kan natuurlijk ook.

Instagram is ‘niet echt mijn ding’, maar ik probeer daar wel steeds mooie foto’s op te plaatsen. Dus instagramfanaten kunnen we daar vinden.

Wat ik onlangs wél ontdekt heb: You Tube. Kijk daarom ook eens bij mijn andere filmpjes op dit medium. En niet geheel onbelangrijk: ik vind dit medium enorm leuk. Gelukkig is mijn man niet te beroerd om me af en toe op bewegend beeld te zetten, want om nou met zo’n selfiestick mezelf steeds op te nemen staat op mijn leeftijd een beetje raar wellicht. Of moet ik gewoon die schroom overwinnen? We zullen het zien! Neem alvast een kijkje op Zin in Portugal – You Tube. Força!

Not that fluent in Dutch? Have a look at the blogpost ‘Amazing coastline near Albufeira’ on  ‘Visit Portugal with us!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s