Nieuwe messen snijden scherp

Met iets nieuws is het aangenaam werken! Dus gaat regiodirecteur bij Stichting Viertaal voor zijn school op zoek naar scherpe messen. Het mes snijdt daarnaast aan twee kanten: op vakantie in Portugal én op een aangename manier bezig met werk. Wat wil een mens nog meer?

ICEL: een messenfabrikant van formaat

We komen bij  messenfabrikant ICEL uit omdat de broer van onze buurman er al jaren werkt. António is een modelwerknemer. En ICEL is een modelwerkgever. Omdat António al jaren nooit te laat kwam en geen enkele dag verzuimde, heeft ICEL hem en zijn gezin jaren geleden een vakantie op de Canarische Eilanden aangeboden. Kijk, dat noem ik nog eens goed werkgeverschap!

Messen bij ICEL

Geschiedenis van ICEL

Het familiebedrijf dat in de jaren veertig van de vorige eeuw in het kleine oord Benedita is opgericht, telde in 1945 al vijfentwintig werknemers. ICEL staat trouwens voor Indústria de Cutelarias da Estremadura. Het bedrijf heeft de economische crisis goed weten te doorstaan en telt nu honderdnegentig man personeel, die in ploegendienst de fabriek draaiende houden. Dat moet ook wel als je de Verenigde Staten, Canada, Australië en Europa als afzetmarkt hebt. Grote kans dat je thuis ook een mes van ICEL hebt. Ook beroemdheden hebben dit bedrijf in Benedita ontdekt. We hebben ons laten vertellen dat Jamie Oliver deze messen gebruikt. En geef hem eens ongelijk! Ze zien er prachtig uit.

Icel

Fabriekswinkel: wat een feest voor liefhebbers van scherp staal!

Sinds kort heeft de fabriek een winkel op het terrein. Je komt er niet zo maar. Bij de bewaking moet je je identificeren. Lijkt me logisch met zoveel scherp staal in de buurt. In de kleine winkel is het voor de liefhebber een feest.

Icel
Voor ‘mini-chefs’ hebben ze een setje ‘veilige’ messen.

VierTaal College Amsterdam

Met 96 messen vertrekt Chris Tetteroo weer richting VierTaal College Amsterdam. Zijn vrouw vreest nog even dat ze op het vliegveld aangehouden zullen worden. Maar veilig in de koffer zijn de messen geen probleem. En dat is maar goed ook, want nu kunnen de leerlingen van VierTaal College Amsterdam mooi bij de kooklessen met deze Portugese messen aan de slag!

Icel

Icel
Deze nemen we!
Icel
Bij zo’n grote bestelling in de winkel van de fabriek krijg je natuurlijk een officieel schort!

Handige informatie

Op de meeste (boeren)markten kun je de messen van ICEL vinden, net als in veel ‘hypermercados’. En ze zijn écht goed betaalbaar. Ben je zo’n kilometer of tachtig boven Lissabon, in het kustgebied van de Costa de Prata, niet ver van Caldas da Rainha, Rio Maior of Obidos?  Ga dan eens kijken in Benedita! En ik verklap hier meteen, dat voor dames het uitstapje ook interessant kan worden, want Benedita is van oudsher dé plek waar schoenen gemaakt worden. Al is het nu wél even zoeken naar die fabrieken…

ICEL
Icel-Indústria de Cutelarias da Estremadura, S.A.
Av. Padre Inácio Antunes, 45
2475-901 Benedita
Tel. +351 262 92 50 30
Openingstijden: helaas zijn die op de site niet te vinden. Ik kan me herinneren dat ze in het weekend gesloten zijn, tussen de middag gaan lunchen (uiteraard!) en vrij vroeg sluiten (tegen vijven).
Maar nu het goede nieuws: ze hebben een webshop. Hoera!

Schoenenfabrieken in Benedita
Op de facebookpagina van Zin in Portugal reageerde iemand die wist dat er maar liefst veertig schoenfabrieken in Benedita zijn. Ze hebben alleen geen fabriekswinkels. Ik raad je aan om naar de grote boerenmarkt van Santana in Venda da Costa, Alvorninha te gaan. Daar is een rij met alleen schoenverkopers. En prettige bijkomstigheid: je kunt hier ook de messen van ICEL of van andere fabrikanten kopen! Kijk op de blogpost  Jacaranda’s koop je op Santana voor meer informatie!

Ik ben reuze blij met elke volger. Geen enkele blogpost meer missen? Meld je aan als volger door je e-mailadres in te vullen (rechtsonder op deze pagina). Je krijgt dan nieuwe blogpost in je e-mailbox(gegarandeerd zonder spam, overigens!).

Of like de pagina Zin in Portugal op Facebook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s