Huisdieren in restaurants

Op 9 februari heeft het Portugese parlement een wet aangenomen die het toestaat dat gezelschapsdieren vanaf mei 2018 restaurants in mogen. Voor de duidelijkheid: de wet wordt door alle partijen ondersteund en is unaniem aangenomen. “Alsof ze niet iets beters te doen hebben“, brommen tegenstanders.

#zininportugal Restaurante A Lareira Nadadouro

Restauranteigenaren bepalen zelf of ze eraan meedoen. Dit kunnen ze aangeven door middel van een bordje op de deur. Daarnaast horen ze de baasjes te informeren over hoeveel dieren er maximaal worden toegelaten,  of die naar een bepaalde zone in het restaurant moeten of overal mogen rondlopen. Hoe dan ook: de dieren moeten aangelijnd en in goede gezondheid zijn! Hoe controleer je dat trouwens? Door een vaccinatieboekje bij de deur te vragen?

#zininportugal
Mijn oogappel: Frans Jozef. Of hij netjes aan het lijntje blijft, betwijfel ik…

Grappenmakers opperen nu dat je lievelingsleguaan ook gezellig mee mag. Ze zijn namelijk vergeten om in de wet het begrip ‘gezelschapsdier’ te omschrijven.

#zininportugal

De Associação de Hotelaria, Restauração e Similares de Portugal (Portugese Vereniging voor hotelwezen,  horeca en aanverwanten) vindt het maar niets. Die roept ondertussen zijn leden op om het bord vooral niet op te hangen.

Mogen fikkie en je lievelingsleguaan tóch weer nergens naar binnen….

#zininportugal
De keramieken huisdieren van Bordallo Pinheiro geven nooit problemen!
#zininportugal
Goed kijken: onder de grote Bordallo Pinheiro-kikker zit een kleine schildpad!

Meer lezen over hoe een zwerfkat ons helemaal heeft ingepalmd? Klik dan op onderstaand beeldverhaal!

Frans Jozef Maria Henrique, de grijze panter

Plaats een reactie