Zoek je inspiratie voor een vakantie in Portugal?

De Portugese instantie die verantwoordelijk is voor het promoten van Portugal post regelmatig coole filmpjes op hun site www.visitportugal.com (site is nederlandstalig, wat een service!).

Op dit moment is een van die filmpjes in de race om een internationale prijs te winnen. Tot 25 oktober kan er op het filmpje “Ready to Go” gestemd worden. Het zou natuurlijk reuze leuk zijn als Portugal, en dan met name mijn geliefde, região Centro de Portugal, met zijn kastelen, historische steden, zilveren stranden, groene natuur, patisserie en keramiek zou winnen. Dus helpen jullie ook een handje mee?

Op de site van het Comité international du Film Touristique gooit het hippe bijna drie minuten durende filmpje van een meisje dat sportieve, culturele en gastronomische kanten van een vakantie in de regio tussen Lissabon en Oporto laat zien.

Help je een handje mee? Stem voor 25 oktober ook even op CIFFT op dit filmpje ‘Ready to go? ‘ van Turismo de Portugal!
Muito, muito obrigado!
Dit is de link naar de site van het Comité International des Festivals du Film Touristique
Historische steden : Coimbra (oude universiteitsstad aan de rivier de Mondego), Aveiro (art nouveau en het Venetië van Portugal), Nazaré (badplaats waar vissersvrouwen nog in traditionele kledij met tig onderrokken lopen), Óbidos (ommuurd vestingstadje), Caldas da Rainha (oud kuuroord), Alcobaça (met enorme kerk en klooster waar Pedro en Inês de Castro – schitterend liefdesverhaal – begraven liggen), Tomar (tempeliersstad) en natuurlijk Fátima, waar Maria is verschenen. En dan heb ik het niet eens gehad over de prachtige stranden; Foz do Arelho, Peniche, Porto Mós, Nazaré, ga zo maar door! Kortom, in de regio Centro de Portugal is veel te beleven (in het binnenland bergen en bossen, waar je goed kunt wandelen, raften etc).

Wie weet zit je volgend jaar ook zo aan de Atlantische Oceaan van het strand van Foz do Arelho en denk je net als Chris : ‘Keep calm, ik ben voorlopig met pensioen!’

Handige informatie

Website van de regio: turismodocentro.com

Zoek je een bepaalde plaats? Google dan op câmara municipal + de naam van de plaats. Je vindt op de websites van de gemeentes informatie over legale overnachtingsplekken, de culturele agenda van feesten en festivals en weetjes! Bijvoorbeeld: Câmara Municipal de Caldas da Rainha.

Met het openbaar vervoer is het prima reizen in Portugal. Ik neem graag de bus. Kijk maar eens bij mijn blogposts over hoe je in Portugal van A naar B reist!

Net geland en dan?

Stedenhoppen met de bus!

Geen blogpost van Zin in Portugal meer missen? Tik dan je naam bij de volgknop in. Een volgende post ontvang je vervolgens meteen in je inbox. Of like mijn pagina op Facebook en Instagram! Ben trouwens blij met elke volger. Zó leuk al die reacties. Bovendien verdient Portugal het om flink in the picture te staan. Er valt nog zó veel te ontdekken. Ook door mij trouwens. Dus ik ga voorlopig nog fijn door met het publiceren van beeldverhalen!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. C.R. Jansonius schreef:

  Beste Esa. Ik ben gek op je (beeld)verhalen maar het filmpje waar je het over hebt is echt “too much” .Veel te snel, veel te Amerikaans in opzet, en als je zou willen overnachten in de gelegenheden waar dat meisje overnacht moet je well een heel dikke portemonnaie meenemen…. Ik begrijp dat toerisme Portugal veel goeds doet,, heeft gedaan tot nu toe. Maar het gaat nu ook al verkeerd. Porto en Lissabon zijn al over de top. Vrienden van me zeggen dat ze er nooit neer naar toe gaan, want verpest door teveel toeristen en te vergelijken met Barcelona, Venetië en Amsterdam. Het Nederlands bureau voor toerisme heeft het steeds over spreiding van toeristen over Nederland omdat Amsterdam het niet meer aan kan. Ik bid dat dit Portugal bespaard zal worden. Ik heb Bilbao/Spanje in 5 jaar tijd zien veranderen en dat is niet mooi. De eerste keer dat ik er kwam, was er geen directe vlucht uit Nederland Het tweede jaar 2 per dag een KLM vlucht en nu staat er midden in het oude centrum een Hollandsche frietkraam.Natuurlijk heel veel mensen verdienen er aan maar met de volgende crisis zullen er ook veel mensen weer kapot door gaan en wat blijft er over van dat authentieke Portugal.? Sorry voor deze negatieve reactie maar het moest er even uit. Met vriendelijke groet, Rijk

  >

  Like

  1. Esa Caldas schreef:

   Ben het gedeeltelijk met je eens, hoor! Vind het op dit moment ook veel te druk in Lissabon en Sintra. Maar dat wil nog niet zeggen dat Portugal aan charme inboet, want er is zo veel meer te beleven dan Lissabon en Sintra. Wist je dat je – in de zomer !- op een steenworp afstand van Sintra nog steeds door het enorme paleis van Mafra kunt dwalen zonder dat je er veel bezoekers tegenkomt?

   Het filmpje vind ik daarentegen wél cool, ook al ben ik niet de doelgroep (want beslist te oud ;-).

   En leuk dat je mijn blog leest! Ik verbaas me er steeds over hoeveel mensen mijn blog lezen. Fijn voor Portugal!
   Abraço,
   Esa

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s