Verrassing!

Ik heb duidelijk mijn kruit verschoten in de dagen voor kerst. Iets te hard doorgewerkt terwijl ik met de dag gammeler werd en de dag voor kerst alles wat thuis was blijven liggen nog geprobeerd heb weg te werken. Geen wonder dat je dan op kerstochtend wakker wordt met het gevoel dat er een rol schuurpapier door je keel is getrokken. Gevolg: niet meer kunnen slikken. Ik heb nooit enig zangtalent gehad, maar nu had ik toch echt het gevoel een toontje lager te zingen. Sterker nog, er kwam geen enkel geluid meer uit mijn keel. De Covid19-testen blijven gelukkig wel negatief. Jammer, want door mijn gammele staat heb ik de feestelijke kerstdis gemist.

Kerst alleen in bed doorbrengen terwijl ik foto’s ontvang van een gezellig kerstdiner past wel bij 2022, het jaar waarin de cursus omgaan met teleurstellingen tot het eind blijkbaar moet doorgaan.


Mijn kerst: mijn favoriete groene thee van Gorreana uit een reuzemok van Loja do Gato Preto (Winkel van de Zwarte Kat). Overigens: de naam is misleidend. Deze woonwinkel is er niet alleen voor kattenliefhebbers!

Special guest

Maar vanmorgen zat ik om zes uur al bij de poezen, was er om zeven uur koffie en thee en om half acht zei mijn man die het liefst nog uren wil slapen ‘Nou, volgens mij ben jij alweer aardig opgeknapt’. Klopt, wat dat betreft ben ik net een kleuter. Vandaag zijn we 15 jaar getrouwd, en nee niet, zestien, foei 🙈. We doen er niks aan. Klopt! Nou, bijna. Dat ik hierover mijn mond heb weten te houden, is bijkans net zo’n wonder als het verschijnen van de Heilige Maagd Maria in Fátima.

Vandaag gaan we lunchen met mijn moeder en tia. Mijn moedertje vroeg zich gisteren af waarom zij nou in godesnaam mee moest op onze trouwdag. En waarom tia ook uitgenodigd was. Het zit zo mam: jullie aanwezigheid verschaft me de mogelijkheid om zonder dat manlief argwaan krijgt nóg iemand uit te nodigen. Want…. al weken ontvang ik steeds een update van de vorderingen van het portret van ons twee dat Rita Manique aan het aquarelleren is.

Vandaag komt Rita Manique het als special guest tijdens de lunch onthullen. Ik kan niet wachten!

Geen beeldverhaal van Zin in Portugal meer missen? Tik je emailadres bij de volgknop in. Dan verschijnen de volgende beeldverhalen net als bij 707 anderen meteen in je inbox.

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Fennie Knol schreef:

  Heel veel plezier en een geweldige gezellige en spannende lunch.

  Like

  1. Esa Caldas schreef:

   Bedankt, hoor. Ben benieuwd wat het feestvarken ervan vindt. Zal later vandaag of morgen nog wat foto’s van de onthulling posten.

   Like

 2. Renate schreef:

  Van 💕 gefeliciteerd! Prachtig portret, prachtig stel!

  Like

  1. Esa Caldas schreef:

   Obrigada 😘

   Like

 3. Leni Vermeiren schreef:

  Beste Esa
  Veel beterschap.. as melhoras w
  Het is wel je kruitT verschieten hoor
  Gelukkig Nieuwjaar
  Leni

  Verzonden vanuit Outlook voor iOShttps://aka.ms/o0ukef

  Like

 4. Dirk Van Weehaege schreef:

  Leuk

  groeten Dirk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s