Afrikaanse beelden in Buddha Eden

on

In mei 2015 heb ik geschreven over Buddha Eden/Quinta dos Loridos in Bombarral, de wonderlijke tuin van een van de rijkste mannen van Portugal, Joe Berardo. Hij is na de vernietiging door de taliban van de enorme Boeddha-beelden in Afghanistan (Bamyan) begonnen met het oprichten van een ‘vredestuin’. In de beginjaren van Buddha Eden luisterde de tuin naar de naam Jardim da Paz, Garden of Peace.

Buddha Eden
Je kunt van de tuin vinden wat je wilt, megalomaan opgezet, raar, mooi, gedurfd. Het is in ieder geval een aparte gewaarwording om enorme Boeddha’s in een Portugees landschap omzoomd met olijfbomen en wijngaarden te zien.

Naast de Boeddha-beelden nodigt het blauwgeverfde terracotta leger uit tot fotograferen. In het verleden hadden de soldaten allerlei kleuren, maar de laatste tijd zijn de soldaatjes voornamelijk erg blauw.

Buddha Eden Terra Cotta leger
Buddha Eden terracotta leger
Buddha Eden terracotta leger

Zelf heb ik de indruk dat de tuin meer de richting van een beeldentuin à la Kröller Müller op gaat. Enorme kunstwerken staan inmiddels verspreid over het hele terrein.

Buddha Eden, beeldentuin
Buddha eden beeldentuin

En steeds weer wordt de tuin uitgebreid, onlangs met Afrikaanse beelden. Wat een bijzonder deel is dát aan het worden. Kijk zelf maar:

Buddha Eden Afrikaanse beelden

Buddha Eden Afrikaanse beelden
Buddha Eden Afrikaanse tuin

Buddha Eden Afrikaanse tuin

Buddha Eden Afrikaanse tuin

Link naar de site van Buddha Eden/Quinta dos Loridos in Bombarral (de site van Buddha Eden is ondergebracht bij de site van Bacalhôa-wijnen, een ander project van Joe Berardo)

Meer weten? Lees dan de blogpost van mei 2015 over Buddha Eden, een wonderlijke beeldentuin in Bombarral

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s