Oud ambacht: hippe tasjes

In Castanheira – Alcobaça heeft Nuno het familiebedrijf voortgezet. Al generaties maken ze daar rieten manden en tassen. Nuno, uiterlijk van een hipster, heeft het oude ambacht in een nieuw jasje gegoten. Op Facebook heeft de site inmiddels ruim 7.700 volgers en ook op Instagram gaan de volgers richting de 3000. De kekke tasjes duiken nu overal in Europa op.

#zininportugal

Tassen en schoenen kun je nooit genoeg hebben, toch?

Volgens mijn man heb ik een tassen- en schoenentic. Thuis word ik geregeld met Imelda Marcos vergeleken. Een vergelijking die mank gaat, want zij had maar liefst een collectie van 3000 paar. Daar kom ik in de verste verte niet in de buurt (om precies te zijn, mis ik daar 2965 schoentjes voor!).

Maar ach, een mens (een vrouw, maar laat ik niet generaliseren) kan nóóit genoeg tassen hebben en omdat ik nou eens een apart tasje voor een bruiloft in Nederland zocht, ben ik via een vriendin bij Cestas d’Aldeia (vertaling ‘mandjes van het dorp’) terechtgekomen. En wat héél leuk was: ik mocht samen met mijn moeder een kijkje in de keuken nemen. Aan één zo’n tasje gaat een enorm arbeidsintensief proces vooraf! Ongelooflijk. Bekijk het filmpje maar!

Meer informatie

Cestas d’Aldeia verwerkt riet op een nog traditionele manier. Van het begin tot het eind is het handwerk, uitgevoerd door familie en dorpelingen van Castanheira (vlakbij Alcobaça).

#zininportugal

#zininportugal #cestasd.aldeia

#zininportugal #cestasd.aldeia

#zininportugal #cestasd.aldeia

#zininportugal #cestasd.aldeia

#zininportugal #cestasd.aldeia

#zininportugal #cestasd.aldeia

#zininportugal #cestasd.aldeia

#zininportugal #cestasd.aldeia

#zininportugal #cestasd.aldeia

#zininportugal #cestasd.aldeia

#cestasd.aldeia #zininportugal
Deze dorpskerk staat op het logo van Cestas d’Aldeia

 

DSC_5990

Instagram: cestasd.aldeia
Facebook: CestasdAldeia
Online winkel en website: cestasdaldeia.pt

#cestasd.aldeia #zininportugal

Geen beeldverhaal meer missen? Vul dan je e-mailadres in bij de volgknop!
Of like de Facebookpagina van Zin in Portugal. Met Instagram heb ik niet zo veel, maar af en toe post ik daar toch een foto.

#zininportugal
Met dank aan nicht Esther met wie ik in mei in het Arboretum Trompenburg in Rotterdam veel plezier heb beleefd met het op de foto zetten van onze tasjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s