Romantisch overnachten in Gemieira

on

Wat voel ik me plomp. Zit ik hier in mijn sjofele wandelkleren aan een tafel waar een kroonluchter boven hangt en die voor een prinses gedekt lijkt. Mijn fluorescerende roze sportbeha piept een beetje uit mijn topje (ook dat nog). Dit is een plek voor een zwoele zomerjurk. Gemiste kans. Maar oh, wat is het geweldig om kennis te maken met Carmo’s Boutique Hotel. Een plek voor een romantische bruiloft of een weekend met je geliefde. Of na een fikse wandeltocht…

Carmo's Boutique Hotel Gemieira

Tijdens mijn bezoek aan Noord-Portugal op uitnodiging van Porto and Northern Portugal Tourism Board heb ik de eer (zo voelt het echt) om te lunchen in dit charmante vijfsterren boutique hotel in Gemieira, niet ver van Ponte de Lima. Jammer dat ik hier bezweet na een wandeltocht van dik acht kilometer door de Serra d’Arga aan de dis zit. Met mijn vieze schoenen aan, in mijn korte wandelbroek en mijn iets te blote topje.

Carmo's Boutique Hotel Gemieira

Carmo's Boutique Hotel

Carmo's Boutique Hotel Gemieira

Een aantal jaren geleden heb ik in Istanbul ook in een boutique hotel geslapen. Het intrigeert me: wat is nu eigenlijk een boutique hotel? Een kleine zoektocht op internet levert op dat een boutique hotel, soms ook als boetiek hotel aangeduid, een kleinschalig hotel (niet meer dan 50 kamers!) op een unieke plek met een bijzonder interieur of aspect is. En dat klopt. In Istanbul stond het hotel vol met hoeden van een beroemde actrice. Volgens mij zijn boutique hotels in ieder geval plekken waar je geen dertien-in-een-dozijn-overnachting beleeft.

Carmo's Boutique Hotel

Carmo's Boutique Hotel

Carmo’s Boutique Hotel is daarnaast het neusje van de zalm, want vijf sterren en in het bezit van de Europe Best Relaxation Retreat 2015-award. Ik begrijp dat volkomen. Als je hier in deze idyllische omgeving met spa niet tot rust komt, dan weet ik het niet meer. Hun vijftien kamers zijn met zorg gedecoreerd en binnenkort kun je in de tuin overnachten. In een privé bungalow die van alle gemakken is voorzien. En het uitzicht vanuit je badkuip is fenomenaal.

Carmo's Boutique Hotel

Wijn- en fadoliefhebbers kunnen er ook hun hart ophalen. In een tuinkamer organiseren ze wijnproeverijen en intieme fado-concerten. De wijn produceren ze trouwens zelf. En het eten? Heel eerlijk: ik heb zelden zulk mals rundvlees geproefd. Al dagen teer ik op de smaak van het stukje vlees dat ik afgelopen dinsdagmiddag bij de lunch in Carmo’s voorgeschoteld heb gekregen.

Carmo's Boutique Hotel

De kokkin, die zelf – deels in traditionele kledij- aan tafel serveert, bereidt de maaltijden met groenten uit de moestuin en het vlees komt van een gelukkige koe (een koe die tijdens haar aardse leven vrij door de bergen mag lopen).

Tijdens de lunch arriveren de eerste gasten met hun koffers. Ze hebben vast wekenlang uitgekeken naar het verblijf in dit hotel. Oh gelukkig, zie ik daar mensen in casual kleding? Korte wandelbroek en T-shirt? Oef, zit ik hier in dit vijf sterren oord toch niet helemaal voor gek!

Carmo's Boutique Hotel

Carmo's Boutique Hotel

Carmo's Boutique Hotel Gemieira

Meer informatie

Link naar website van Carmo’s: Carmo’s Boutique Hotel. Prijzen vanaf 180 euro per hotelkamer. Voor rond de 1400 euro slaap je samen met je dierbare vijf nachten in dit hotel, krijg je een wijnproeverij ter plekke én in het schitterende paleis Brejoeira, een diner by candlelight, aromatherapie massages en als klap op de vuurpijl een helicoptervlucht over Oporto (package romantic north + porto).

Officiële informatie over Porto en Noord-Portugal: visitportoandnorth.travel

Officiële informatie over Portugal in het algemeen (de site is in het Nederlands!): visitportugal.com

Activiteiten in de omgeving,  wandelen in de bergen of fietsen langs rivieroevers,  kun je regelen via A2Z-adventures. Lees hier hoe mij het wandelen door de bergen is bevallen (ben niet bepaald een geoefende wandelaar, maar heb nu wel de smaak te pakken!).

Met TAP Portugal ben je een kleine drieënhalf uur verwijderd van dit goddelijke plekje aan het zwembad (TAP Portugal vliegt trouwens dagelijks op Oporto).

Carmo's Boutique Hotel

Geen enkele blogpost meer missen? Meld je aan als volger door je e-mailadres in te vullen (rechtsonder op deze pagina). Of like de pagina Zin in Portugal op Facebook! Instagram is niet ‘echt mijn ding’, maar ik probeer nu wel steeds mooie foto’s te plaatsen om zo een aardig beeld van de veelzijdigheid van Portugal te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s