Beeldentuin revisited

Eigenlijk waren we van plan om de rotsen bij Peniche te bewonderen, maar een paar kilometer voor Peniche zien we op deze januaridag de zon ineens niet meer en rijden we de dikke mist in. Wonderlijk, want in Caldas da Rainha zaten we een kwartier eerder nog volop in de zon op het terras van Smash, achter de tennisbaan in het park Dom Carlos.

Het weer kan hier zó verschillen. Soms ben je een paar luttele kilometers verder en zit je in een ander weertype! Dus change of plans : op naar Buddha Eden, Garden of Peace, ook wel Quinta dos Loridos of Bacalhôa Buddha Eden genoemd. Deze enorme beeldentuin is in de loop van de jaren nogal eens van naam veranderd, vandaar dat ik nu even kwijt ben hoe de vredestuin nu precies heet.

Ooit was dit park vlakbij Bombarral gratis toegankelijk en waren we een van de eerste bezoekers. Nu betaal je 5 euro entree en als je met het treintje meegaat nog eens 4 euro p.p. extra. Dat treintje is leuk, maar overbodig als je wat kerstcalorieën wilt verbranden. Dat is op een zonnige 3 januari in de middag ineens een prettige bijkomstigheid, want we hebben op oudejaarsmiddag geleerd hoe je een Bolo Rei bakt (uiteindelijk lagen er 5 ! in de oven) en op 1 januari kwamen daar nog dozen vol oliebollen en ander lekkers van Patisserie Rogier uit Hoofddorp bij – meegebracht hoor, door vrienden die 1 januari vroeg in de ochtend het eerste vliegtuig vanuit Amsterdam naar Lissabon hadden genomen. Obrigada familie Tetteroo ! De oliebollen en kwarkini’s waren verrukkelijk en mijn moeder heeft genoten van de echte Hollandse appelbeignets!

Maar terug naar de beeldentuin! Elke keer dat ik dit park bezoek, en dat is toch vrij geregeld, is het uitgebreider en mooier. Ik kijk altijd mijn ogen uit en wat was het gisteren een feest om in de middagzon van een januaridag door deze vredestuin te lopen! Bijna geen bezoekers die je bij de heggen vol bloeiende strelitzia’s hoeft weg te kijken om prachtige foto’s te kunnen maken!

Hieronder de foto’s van twee uurtjes beeldentuin. We hadden er wel langer willen rondlopen, maar de zon verdween langzaam en dan ga je toch maar weer op huis aan (bovendien sluit het park in de winter om half zes). We hebben overal ‘instagramwaardige’ foto’s geschoten, want ja, daar leent dit park zich uitstekend voor. En nee, er is bij onderstaande foto’s geen filter aan te pas gekomen 😊.

Mijn foto van de dag! Eind van de middag kwam de nevel opzetten en dat leverde dit plaatje op.

Ook naar Bacalhôa Buddha Eden?

Bacalhôa Buddha Eden ligt niet ver van de A8, zo’n 77 kilometer ten noorden van Lissabon (uurtje rijden). Andere trekpleisters in de buurt zijn golfmekka Peniche, pittoresk Óbidos, middeleeuws kuuroord en keramiekstad Caldas da Rainha . In Bombarral zelf hebben we van de zomer een groot wijngoed op de fiets bezocht, dus dit gebied heeft veel bezienswaardigheden. En vrij prettig, ten minste dat vinden we zelf: het is er in de zomer koeler dan bijvoorbeeld in Lissabon of ten zuiden van de hoofdstad. Denk aan een graadje of 25, met in de ochtend grote kans op zeedamp en koele avonden, dus je kunt lekker slapen 😊.

Bacalhôa – let op : de beeldentuin is onderdeel van het wijnmerk Bacalhôa, vandaar dat je op de pagina van dit wijngoed begint en je je leeftijd aan zult moeten geven i.v.m. het feit dat er onder de 18 geen wijn aangekocht mag worden.

Meer lezen over dit gebied? Klik dan op een van de onderstaande linkjes :

Caldas da Rainha: uitjes en uit eten

Piemels spotten in Caldas da Rainha

Delft in Portugal

Pasen in Portugal

Het mooiste liefdesverhaal uit de Portugese geschiedenis

Vergeet Port, stap over op Ginja!

Keramiek in Caldas: de Bordallo Pinheiro-route

Bordallo Pinheiro schalen op tafel van supermodel Claudia Schiffer

Een intrigerende ansichtkaart uit 1901

Vier redenen om een huis in Portugal te kopen

Alcobertas: megalithische dolmen en Moorse silo’s

Salinas de Rio Maior: 800 jaar zoutwinning

Feliz Ano Novo, trouwens. Dat 2022 maar een mooi jaar mag worden!

En ja, Portugal is open! Met je EU- coronavaccinatiebewijs kun je in een restaurant eten. Winkelen is geen probleem, zolang de maximale hoeveelheid mensen in de winkel /winkelcentra maar niet wordt overschreden. Deze week zijn de scholen nog dicht en is het thuiswerken geblazen. En de traditionele uitverkoop na oud en nieuw is uitgesteld! Men wilde geen run op koopjes 😊.

Op visitportugal.com, de officiële website van het Portugees verkeersbureau, vind je veel informatie over Portugal, alle verschillende regio’s én wat er heden ten dage nodig is om het land binnen te komen.

Até breve, dus maar 😘

Geen beeldverhaal van Zin in Portugal meer missen? Tik je emailadres bij de volgknop in. Dan verschijnen de volgende beeldverhalen in je inbox.

Bacalhôa Buddha Eden, 3 januari 2022

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Louis Brandts schreef:

  Indrukwekkende fotoreportage van de beeldentuin. Gaan we zeker heen als we weer in Portugal zijn. Liefs en de de beste wensen voor 2022

  Like

 2. A Habets schreef:

  geweldig. alle culturen in een geweldig park.

  ________________________________

  Like

 3. Esa Caldas schreef:

  Gezellig! Gaan we samen. Gaat Daan vast ook weer eens mee 😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s